Vad vi söker till filmen

Filminspelning Österlen
Filminspelning Österlen

Med bara en dryg månad kvar till inspelningen av långfilmen Düsseldorf, Skåne så har vi redan kommit en bra bit på väg men en del återstår. Det är en lågbudgetfilm vilket betyder att vi gör den här filmen med en begränsad budget och det hade inte varit möjligt att göra den utan alla superduktiga och engagerade människor som stöttar filmen!

Synthfilmen inspelning

Kort om Düsseldorf, Skåne – Synthfilmen:

Augusti 1986 i den lilla skånska byn Smedstorp. Paret Fredrik och Nina är 18 år och synthare. Fredrik är sångare i ett synthband som ska göra sin första spelning i byn. Under den viktigaste helgen i Fredriks liv ställs allt på sin spets och hans liv vänds fullständigt upp och ner.

Regissören Patrik Blomberg Book om sin film: ”Filmen har vissa självbiografiska inslag, jag var själv synthare och hade ett synthband – Ausgang Verboten – på 80-talet. Musiken jag gjorde i pojkrummet som 16 åring har blivit återutgiven på vinyl och bandet har än idag trogna följare över hela världen.”

Ystads Allehanda skrev om filmen för några veckor sedan >>

Här är en lista på vad vi söker: (Den här listan uppdateras löpande.)

Locations i Smedstorp / Gärsnäs med omnejd. Filmens scenograf kommer att ge varje location den rätta 80-tals looken. Hon kommer behöva vara på plats en vecka innan inspelningen startar för att göra klart. Inspelningen kommer att vara 2 – 27 aug 2021.

Har du något intressant så hör av dig på viktoria@kobango.com / mobil 070-1729782

1, Ett hus som ska fungera som huvudpersonen Fredriks hus tillsammans med sin mamma Anita. Det här huset får gärna vara lite slitet, ha minst två sovrum, ett vardagsrum och ett lite rymligare kök. Om det även har ett hönshus i trädgården med hönor i så är det perfekt. Det här huset kommer vi att behöva i minst två veckor i augusti. Förmodligen de två sista veckorna.

2, En lägenhet till Fredriks pappa Bengt där han bor själv som förtidspensionär. En etta eller tvåa passar fint och det får gärna vara slitet och med gamla möbler. Pappan har arbetat på Smedstorps köksfabrik och om det finns en lägenhet i närheten där hade det varit perfekt! Lägenheten kommer vi behöva i två veckor för scenografi samt inspelning.

3, En replokal till ett band. En lada / en källare / en replokal med utrymme för synthar och där vi får sätta upp posters mm. Kommer behövas i en vecka.

4, En tågperrong som ser ut som 80-tal

Boende:

En del boende har vi redan bokat in men saknar fortfarande dessa. Hör gärna av er om ni har tips. Ersättning finns.

1, Boende för två personer (ett par) i juli och augusti i Smedstorp / Lunnarp / Gärsnäs med omnejd. (till huvudrollen Fredrik)

2, Boende för fyra personer samt en hund (en familj) 18 – 31 juli i juli i Smedstorp / Lunnarp / Gärsnäs med omnejd. (till regissören och producenten)

3, Boende för två personer i augusti i Smedstorp / Lunnarp / Gärsnäs med omnejd. (till huvudrollen Nina)

4, Möjlighet att hyra in andra medverkande under augusti några dagar då och då vid långa inspelningsdagar.

Idealiskt hade varit att hyra ett större hus i juli och augusti med flera sovrum. Alla tips är välkomna!

Rekvisita:

Hönor som kan agera eller iaf snälla och tama. 🙂 Karaktären Anita som spelas av Anna Blomberg (känd från Kvarteret Skatan, Starke man, Robins mm) kommer att prata med hönorna och hålla dem.

En tågvagn – inte senare än 1986

Mörkrumsutrustning – inte senare än 1986

Synthaffischer med synthband / konserter som vi kan använda alt fota av.

Statister till Düsseldorf, Skåne:

Kategori 1: Personer mellan 18-25 som kan spela synthare på 80-talet. Filmens regissör söker efter unga personer som vågar dansa och leva sig in i rollen att man är del av ett gäng synthare som är publik på en konsert samt på en fest. Det är en fördel om man har erfarenhet av skådespeleri och har ett ungdomligt utseende.

Kategori 2: Män och kvinnor 40+ som bland annat kan agera skånska bybor på 80-talet. Du får gärna ha ett uttrycksfullt utseende då några av dessa statistroller är bybor som glor på syntharna när de intar den lilla skånska byn på Österlen. Filmen har planerad inspelning i augusti 2021 i Smedstorp och Gärsnäs på Österlen. Teamet består av namnkunniga skådespelare och filmarbetare från Malmö och Skåne. Officiell premiär kommer att ske under 2022.

En viss ersättning finns och varierar utifrån tidsåtgång för respektive statistroll. Resersättning utgår ej.

Du som vill vara med som statist: Maila in foto (porträtt/helfigur), ålder, kontaktuppgifter, bostadsort och gärna en kort videopresentation. Vi tillsätter löpande. Mer information ges till utvalda kandidater. Mailadress: casting@southgate.se – Märk ansökan: “Düsseldorf”.

Southgate i samarbete med Kobango