Düsseldorf, Skåne – Synthfilmen

Spelades in i augusti 2021 i Ystad och Österlentrakten. Just nu i postproduktion och premiär den 9 feb 2024.

Filmen är skriven och regisseras av Patrik Blomberg Book från Malmö och kommer att utspela sig under sista sommarlovsveckan 1986. Filmen handlar om paret Fredrik och Nina som är 18 år och synthare. Fredrik är sångare i ett synthband som ska göra sin första spelning i byn. Under den viktigaste helgen i Fredriks liv ställs allt på sin spets och hans liv vänds fullständigt upp och ner.

Patrik Blomberg Book  berättar:

“Filmen har vissa självbiografiska inslag, jag var själv synthare och hade ett synthband – Ausgang Verboten – på 80-talet. Musiken jag gjorde i pojkrummet som 16 åring har blivit återutgiven på vinyl och bandet har än idag trogna följare över hela världen. Synthare, nya som gamla, finner man idag över hela världen. Det är en mycket passionerad grupp människor som varmt och kärleksfullt värnar och intresserar sig för sin kultur. Jag vet att inom den här kulturen så finns det många som skulle vilja se en sådan här spelfilm. Det finns så lite skildrat av synth-kulturen trots att den betydde så mycket för så många.”

“Utöver det så är det en historia om tonårskänslor, kärlek, död och om kraften i kreativitet och skapande för att överleva.”

Följ filmen på Facebook!

Läs om den på Kickstarter!

Filmen produceras tillsammans med Fat City Pictures.