FILM

KOBANGO är medproducenter till långfilmen Düsseldorf, Skåne

Kobango Productions är stolta medproducenter till långfilmen Düsseldorf, Skåne som hade premiär februari 2024 och världspremiär på Göteborg Film Festival. Filmen är skriven och regisserad av Patrik Blomberg Book.

Kärlek, död och synthmusik. ”Düsseldorf, Skåne” är en coming of age- och kärlekshistoria som handlar om tonårskänslor, klass, föräldrar som inte klarar av livet, kärlek, död och om kraften i kreativitet och skapande för att överleva.

Filmens regissör Patrik Blomberg Book, som också skrivit manus, tar oss med på en resa till 80-talet och den skånska landsbygden. Här bor Fredrik, sångare i det lokala synthbandet Vision Moderne som ska göra sin första spelning – spelningen som ska bli biljetten bort – samtidigt som det händer omvälvande saker i relationen till både flickvännen Nina och föräldrarna, händelser som vänder upp och ner på Fredriks liv. – De stora dragen till filmens tema har jag burit med mig i många år. Det är en delvis självupplevd historia som jag sedan har bearbetat och fritt tillfört lager av fiktion. Jag var också synthare när jag var i samma ålder, jag spelade i synthband och komponerade musik, berättar Patrik Blomberg Book som även komponerat filmens originalmusik. Läs mer om filmen här.